Lähteet:
Irja Kleemola 1996: Naisliikuntaa 100 vuotta
Sanna Eskelinen 1997: Jyväskylän Naisvoimistelijat 80 vuotta
1960-luku toi JNV:hen mukanaan ”liikunnan tytöt”. Liikuntatieteellinen opetus alkoi Jyväskylän yliopistossa vuonna 1963, ja vaikka aikaisemminkin voimistelunopettajia oli toiminut naisvoimistelijoita ohjaamassa, tuli vakituiseksi tavaksi etsiä uusia, nuoria ja innokkaita ohjaajia yliopistolta JNV:n riveihin. Vaihtuvuus oli kuitenkin näiden ohjaajien osalta suurta, jolloin osastojen ohjaus ei ollut niin pitkäjänteistä kuin aiemmin.
Vuonna 1966 JNV:n puheenjohtajaksi vaihtui pitkäaikainen tyttöosaston ohjaaja, opettaja Helvi Tursas. Helvi toimi puheenjohtajana 13 vuotta ja toi 60-luvulla uudistuksena säännöllisen pianosäestyksen aikuisten voimistelutunneille. Jäsenmäärä oli vuonna 1965 lähellä 280:tä ja naisille tarkoitettuja voimistelutunteja pidettiin kolmesti viikossa, tytöille kerran viikossa. Tyttöosasto koki tällöin aallonpohjan, ilmeisestikään voimistelu ei ollut muodissa lasten keskuudessa, ja monet muut tytöille sopivat lajit houkuttelivat enemmän. 60-luvun uudistushenkiseen ja kokeilevaan kulttuuri-ilmapiiriin voimistelu oli vieläkin liian kurinalaista, ja esimerkiksi teatteri sekä moderni tanssi houkuttelivat nuorisoa enemmän.
JNV:n jäsenet olivat 60-luvulla ruvenneet myös harrastamaan uimahallissa käyntiä, ja niistä tuli vähitellen niinkin suosittuja, että naisvoimistelijat hankkivat oman uintivuoron. Päivärinteen sijaan uutena saunomispaikkana toimi Laajavuori. JNV:n organisaation rakenne alkoi myös vakiintua ja seuratoiminta formalisoitui.
Liiton puolella Liisa Orkon puheenjohtajuuskaudella yhteistyö uuden toiminnanjohtajan, Anu Kinnusen kanssa tuotti tuloksia. Koulutustyö jäntevöityi ja jäsenmäärä lähti tavoiteltuun nousuun. Liisa Orkon kautta voidaan luonnehtia myös kansainvälisyyden ajaksi, sillä 50-luvun lopussa perustettu SNLL:n edustusjoukkue, Suomi Tytöt reissasivat esiintymässä ulkomailla 60-luvulla tiuhaan tahtiin. Tätä ensimmäistä maajoukkuetta valmennettiin hyvin kurinalaisesti; tarkkailussa olivat niin hiukset kuin kilotkin.
JNV:llä taas valio-osaston tytöt olivat ”avustaneet ohjelmallaan eri juhlatilaisuuksissa”, ja esiintyivät mm. illanvietoissa Jyväskylän Korkeakoululla, SVUL:n Keski-Suomen piirin juhlissa ja vappumatineassa kaupungintalolla. Seuraavan vuoden suurkisoja varten valmisteltiin ohjelmia jo edellisenä syksynä, ja seura paneutui kovasti suurkisaohjelmien harjoittamiseen sekä hiomiseen. Suurkisoista sanottiinkin, että ”tällainen mukanaolo varmasti jää lähtemättömästi niin voimistelijan kuin katsojankin mieleen ja toivottavasti sytyttää innostuksen kipinän moneen tyttöön ja naiseen ja päätöksen tulla mukaan reippaan liikunnan pariin.”