Voimistelussa tapahtui paljon uusia alkuja 1950-luvulla. Nelivuosittaiseksi kansainväliseksi suurtapahtumaksi kasvanut World Gymnaestrada järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1953 Rotterdamissa Hollannissa, jonne SNLL lähetti edustusjoukkueitaan esiintymään. Muutoinkin kansainvälistyminen lähti 50-luvulla käyntiin kovaa vauhtia, kun Eurooppaan sekä Japaniin ja Amerikkaankin saakka levisi Hilma Jalkasen maine suomalaisen naisvoimistelun uudistajana. Hilman voimistelijoita kutsuttiin esiintymään useisiin maihin ja ulkomailta Hilman kursseille saapui paljon voimisteluväkeä ja opettajia.
Myös Helsingin Olympialaisissa vuonna 1952 voimistelu näkyi hyvin. Suomen Naisten Liikuntakasvatusliiton jäsenistö osallistui kisajärjestelyihin monella tapaa ja SNLL:n hallituksen jäseniä kuului olympiatoimikuntaan, näytösjaostoon ja tuomaristoon. Naisvoimistelijoita pääsi esiintymään myös Olympialaisten kenttänäytöksissä, ja vapaaliikeohjelmassa stadionilla oli mukana myös neljä JNV-läistä voimistelijaa heidän läpäistyään tiukat karsinnat.
SNLL päätti perustaa useiden kansainvälisten esiintymiskutsujen myötä liitolle oman edustusjoukkueen vuonna 1959. Joukkue reissasi ja vei suomalaista naisvoimistelu ympäri maailmaa. Suomi-tytöt -nimeä kantanutta joukkuetta ohjasi Aino Numminen sekä Raija Riikkala, jotka kuuluivat aikansa taitavimpiin voimisteluohjaajiin. 50-luvulla Raija Riikkala oli myös kehittämässä ikääntyvien liikuntaa.
Liitto panosti tuntuvasti myös järjestö- ja ohjaajakoulutukseen. Maaseutu huomioitiin paremmin ja SNLL:n hallitukseenkin tuli enemmän edustajia pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. 40-luvulla aloitetun piirijärjestelmän vakiinnuttua seurojen asioita pystyttiin ottamaan kunnolla huomioon.
Edeltävällä vuosikymmenellä päätettiin aloittaa joukkuevoimistelun kilpailutoiminta, ja vuonna 1951 järjestettiin ensimmäiset jv-kilpailut Kuopiossa. JNV:ssä voimistelijat osallistuivatkin 50-luvun vaihteesta saakka järjestettyihin SVUL:n Keski-Suomen piirin voimistelukilpailuihin menestyksekkäästi. Vuonna 1955 mukana seurassa oli jo 203 jäsentä ja tyttöosastoon kuului 87 nuorta voimistelijaa.
Jyväskylän Naisvoimistelijoiden 50-luvun kohokohtiin kuului SNLL:n 60-vuotisjuhlavuonna järjestetyt Keski-Suomen piirin SNLL-jaoston Voimistelupäiväjuhlat, jotka järjestettiin Jyväskylässä vuonna 1956. Toinen kohokohta oli tietenkin myös JNV:n oma 40-vuotisjuhla, joka pidettiin poikkeuksellisesti vasta helmikuussa 1958. Juhlassa vihittiin myös seuran uusi lippu.