Kilpa-aerobicin tasoryhmät
Harrastepolku
Harrastepolku tarjoaa mahdollisuuden harjoitella kilpa-aerobicin alkeita mukavassa ja kannustavassa ilmapiirissä harrastaen.
Harrasteryhmät harjoittelevat viikottain 1–2 kertaa, ja esiintyvät seuran näytöksissä. Yli 10-vuotiaat harrastajat voivat myös kilpailla lajin kilpa- tai aerodance -sarjoissa ryhmänä.
Harrasteryhmiin sitoudutaan kaudeksi kerrallaan. Poissaoloista tulee aina ilmoittaa ajoissa valmentajille.
Kilpapolku
Kilpapolulla harjoitellaan tavoitteellisesti aerobicin lajitaitoja sekä fyysisiä ominaisuuksia 3–4 kertaa viikossa voimistelijoiden iästä riippuen. Kilpapolulla harjoittelevilta odotetaan hyvää motivaatiota sekä sitoutumista harjoitteluun. Ylimääräisiä poissaoloja pyritään välttämään. Kilpapolun ryhmissä harjoittelevat voivat harrastaa myös muita lajeja, jolloin päällekkäisyyksistä voidaan neuvotella valmentajan kanssa
Kilpapolun urheilijat kilpailevat pääsääntöisesti kokoonpanoissa kansallisissa kilpasarjoissa. Poikkeustapauksissa urheilija voi kilpailla myös yksilönä valmentajan harkinnan mukaan.Loukkaantumistapauksissa suositellaan lääkäriin/fysioterapeutille menemistä mahdollisimman pian loukkaantumisen jälkeen. Kilpapolulla harjoittelevien suositellaan noudattavan terveellistä elämäntapaa sekä päihteettömyyttä.
Huippupolku (SM-tiimi)
Huippupolku tarjoaa korkealle tähtäävää valmennusta SM-sarjoissa kilpaileville tai niihin tähtääville urheilijoille. Urheilijat kuuluvat kansallisiin valmennusrinkeihin ja heillä on mahdollisuus päästä myös kansainvälisiin kisoihin kilpailemaan.
Ryhmiin osallistuminen vaatii urheilijalta erinomaista motivaatiota, lajitaitoja sekä fyysisiä ominaisuuksia. Huippupolulla harjoittelevien tulee valita kilpa-aerobic päälajikseen ja järjestettävä muut harrastukset niin, että pääsy kaikkiin harjoituksiin mahdollistuu. Huipputiimiin osallistuminen vaatii vahvaa sitoutumista harjoitteluun, ja poissaolot hyväksytään vain hyvästä perusteesta.
Urheilijat voivat kilpailla sekä yksilöinä että kokoonpanoissa toiveidensa sekä valmentajan harkinnan mukaan. Loukkaantumistapauksissa urheilijan tulee hakeutua välittömästi lääkäriin/fysioterapeutille. Urheilijat sitoutuvat noudattamaan terveellistä elämäntapaa sekä päihteettömyyttä, ja huolehtimaan riittävästä levosta. Myös perheen rooli harjoittelun sekä terveellisen elämäntavan mahdollistajana on tärkeä.